Wie zijn wij?

Rinze Heerink

Ontwikkelingspsycholoog (MSc)

Suzanne Stigter

Ontwikkelingspsycholoog (MSc)
Wij zijn psychologen met een expertise in het gedrag van jeugd. Onze specialisatie is de ontwikkeling van interventies om balans in schermgebruik te bevorderen. Naast Kijk omhoog werkt Suzanne bij de Universiteit van Amsterdam aan onderzoek naar smartphonegebruik, sociaal gedrag en mentale gezondheid. Verder voerde zij een anti-pest interventie uit op middelbare scholen. 

Rinze werkte bij Brijder verslavingszorg mee aan een grootschalig onderzoek naar jongeren met een verslaving, en hielp bij het ontwikkelen van een E-health interventie om psychologische behandeling te innoveren. Stichting Kijk omhoog en het lesprogramma zijn onze zelfstandige initiatieven.

Stichting Kijk omhoog helpt kinderen

Kinderen die nu opgroeien kunnen zich geen leven zonder smartphones voorstellen. Alhoewel smartphones veel te bieden hebben, brengt overmatig gebruik (gezondheids)risico’s met zich mee. 

De missie van Stichting Kijk omhoog is om bewustheid van die risico's te vergroten en kinderen te helpen om op een verantwoorde wijze gebruik te maken van smartphones.

Voor bewust smartphonegebruik

Wij ontwikkelden een wetenschappelijk onderbouwd  lesprogramma  ter bevordering van bewust smartphonegebruik onder kinderen.  

In ons lesprogramma betrekken wij zowel kinderen als ouders. Zij spelen beiden een grote rol bij het aanleren van gewoontes van smartphone- en schermgebruik.